Vladimir Skrbinšek, izbor iz zvočnih zapisov »Za narodov blagor«, »Gospoda Glembajevi« in »Komisija za samomore«

Metapodatki

Vladimir Skrbinšek, izbor iz zvočnih zapisov »Za narodov blagor«, »Gospoda Glembajevi« in »Komisija za samomore«
Ljubljana, Narodno gledališče v Ljubljani, 27.11.1925 (Datum izida, inferred); Ljubljana, Drama SNG v Ljubljani, 27.11.1946 (Datum izida, inferred); Ljubljana, Radio Ljubljana, 27.11.1984 (Datum izida, inferred)
0:00–1:52 Vladimir Skrbinšek kot Ščuka v: Ivan Cankar, Za narodov blagor, režiser Milan Skrbinšek, Narodno gledališče v Ljubljani, 1925, posnetek iz predstave, zvočni arhiv SLOGI. 1:53–3:01 Vladimir Skrbinšek kot Leone Glembay v: Miroslav Krleža, Gospoda Glembajevi, režiser Bojan Stupica, Drama SNG v Ljubljani, 1946, posnetek iz predstave, zvočni arhiv SLOGI. 3:02–5:32 Vladimir Skrbinšek kot Profesor z Janezom Hočevarjem kot Bančnim uradnikom v: Ervin Fritz, Komisija za samomore, radijska igra, režiser Aleš Jan, Radio Ljubljana, 1984, arhiv RTV Slovenija – Radio Slovenija.
Pripravili Vilma Štritof, Matjaž Miklič (RTV Slovenija – Radio Slovenija) in Primož Jesenko (SLOGI) za razstavo ob 50. obletnici Festivala Borštnikovo srečanje oziroma razstavo Prejemnice in prejemniki Borštnikovega prstana na spletnem portalu SiGledal (2015).
sound recording-nonmusical
magnetofonski trak
5:32
reformatted digital
audio/mpeg
SLOGI, RTV Slovenija – Radio Slovenija
Pri pridobivanju tega gradiva je posredoval Slovenski gledališki inštitut.
Raba gradiva je dovoljena izključno za osebno uporabo ter za namene raziskovanja in izobraževanja. Vsakršna drugačna uporaba vsebine je prepovedana in se lahko kaznuje v skladu z veljavnimi predpisi.
Oznake · Skrbinšek, Vladimir · SLOGI